Mitä käsisammuttimen tarkistus sisältää?

Käsisammuttimen sijoituspaikasta riippuen, sen tarkistus on ajankohtaista joko vuoden tai kahden välein. Sammuttimen tarkistuksen hinta määräytyy yleensä sammuttimen koon mukaan.

Milloin sammuttimen tarkistus on ajankohtaista?

Kuivassa sisätilassa säilytettävän käsisammuttimen tarkastamisväliksi riittää kaksi vuotta. Jos käsisammutin altistuu säilytyspaikassaan kosteudelle, tärinälle tai lämpötilan vaihteluille, on se toimintavarmuuden takaamiseksi huollettava vuosittain. Erilaisten kulkuneuvojen ja esimerkiksi talven kylmillään olevien asuntojen sammuttimet tulee tarkistaa vuosittain.

Ostaessasi sammuttimen muusta kuin paloturvallisuusliikkeestä, muistathan tarkistuttaa sammuttimen voimassaoloajan paloturvallisuuden asiantuntijaliikkeessä. Näin varmistat, että uusi sammuttimesi on asianmukaisessa kunnossa. Osatessasi uuden sammuttimen GasPointilta, tarkistamme sen oston yhteydessä.

Mitä käsisammuttimen tarkistus pitää sisällään?

Sammuttimen tarkistus on syytä tehdä huolella ja tarkistuksen saa toteuttaa vain Tukesin rekisterissä olevat liikkeet. Kun tarkastuksen suorittaa ammattilainen voit olla varma, että sammuttimesi toimii varmasti hädän hetkellä.

Sammuttimen tarkistus koostuu:

• Painelaitesäädösten mukainen merkintöjen tarkistus
• Laukaisulaitteen ja sinetin silmämääräinen tarkastelu
• Sammutteen juoksevuuden varmistaminen
• Painemittarin toiminnan tarkastus ja/ tai paineen mittaaminen
• Käsisammuttimen punnitus
• Käsisammuttimen letkun ja/tai suuttimen tarkistus sekä tarvittaessa läpipuhallus
• Käyttö-ja huoltoetikettien tarkistus sekä tarvittaessa uusiminen
• Sammuttimen säiliön ulkopuolinen tarkistus
• Tarkistuslipukkeen kiinnittäminen

Sammuttimen toimintavarmuuden takaamiseksi, siinä on syytä olla voimassa oleva tarkistuslipuke. Tarkistuslipukkeen päivämääriä valvovat myös viranomaiset. Veneen käsisammuttimen tarkistuspäivämäärän ylittyessä, kirjoittaa poliisi sammuttimen omistajalle sakkolapun. Vakuutusyhtiö ei kirjoita sakkolappua, mutta se ei välttämättä korvaa esimerkiksi matkailuajoneuvon tulipalosta aiheutuneita vahinkoja, jos sammuttimen tarkistuslipukkeen päiväys on päässyt vanhentumaan. Paloviranomaiset puolestaan tutkivat käsisammuttimet kiinteistöjen palotarkastuksen yhteydessä ja painottavat huolehtimaan sammuttimien asianmukaisesta tarkastuksesta.

GasPoint pitää huolen sammuttimestasi

Ruuhkattomina aikoina sammuttimen tarkistus on varsin nopea toimenpide. Voitkin jättää sammuttimen meille tarkastukseen, aukioloaikojemme puitteissa, vaikka kauppareissun ajaksi. Jos sinulta löytyy useampia (yli 10 kpl) tarkastettavia sammuttimia, niin me tulemme luoksesi tarkastamaan sammuttimiesi kunnon. Opastamme samalla paloturvatuotteiden asianmukaisessa sijoittamisessa.