Nestekaasujärjestelmät

Suunnittelemme, asennamme ja huollamme nestekaasujärjestelmät

Kun tarvitset nestekaasulaitteen asennusta tai huoltoa, käänny meidän puoleemme! Hoidamme vankalla ammattitaidolla kaikki nestekaasutyöt niin yritys- kuin yksityisasiakkaille.

Nestekaasulaitteet ja niiden huolto yksityisasiakkaille

Yksityiskäytössä tutuimmat ympäristöt nestekaasun käyttöön ovat veneiden, mökkien, asuntoautojen ja -vaunujen keittiöt sekä kaasulämmittimet. Nestekaasua käytetään niin ruoan valmistukseen kuin kylmänä pitämiseen esimerkiksi jääkaapeissa, keittotasoissa ja uuneissa.

Kaasupullojen turvallinen käyttö varmistetaan oikeaoppisella käytöllä, säilytyksellä ja huollolla. Pullot tulee aina säilyttää hyvin tuulettuvassa tilassa, sillä kaasupullon pinnan lämpötila ei saa ylittää +40 °C. Tavallisimmilta kaasupulloihin liittyviltä ongelmilta voidaan pitkälti välttyä oikeaoppisella käytöllä sekä säännöllisellä tarkastuksella ja huollolla.

Yleisimpiä yksityiskäytössä olevien nestekaasulaitteiden vikoja ovat mm. suuttimen tukkeutuminen, letkujen hapertuminen sekä vanhaan polttimeen liittyvät ongelmat. Nestekaasuputkistojen ongelmat ovat mahdollisia mutta selvästi harvinaisempia

Nestekaasujärjestelmät yrityksille

Yrityksissä nestekaasujärjestelmä on luonnollinen osa erityisesti ammattikeittiöiden toimintaa niin omissa tiloissa kuin catering-toiminnassa. Liikkuvassa kalustossa ja taukovaunuissa nestekaasu mahdollistaa esimerkiksi parillan ja lieden käytön paikasta riippumatta. Lisäksi teollisuudessa nestekaasua hyödynnetään erilaisissa lämmittimissä ja kuumennustyökaluissa.

Nestekaasujärjestelmät ovat turvallisia käyttää, kunhan niiden kunnosta ja puhtaudesta huolehditaan. Ammattilaisen tekemä kaasujärjestelmän tarkastus on nopein tapa varmistaa nestekaasujärjestelmän turvallisuus. Kaasujärjestelmän koeponnistus suositellaan tehtävän vuosittain. Tämä on helpoin tapa varmistaa, että laitteet ovat turvalliset ja toimivat.

Varsinaiseen kaasujärjestelmään liittyvät riskit johtuvat usein letkujen hapertumisesta, suuttimien tukkeutumisesta ja polttimien vaurioista, esim. kolhut tai syöpyminen. Myös rasvaa ja likaa on voinut kertyä liikaa laitteisiin aiheuttaen ongelmia. Mikäli nestekaasujärjestelmä sisältää kiinteitä putkistoja, näitä saa korjata vain hyväksytty kaasuasennusliike.

Nestekaasulaitteiden ja -järjestelmien kunnon tarkastus

Nestekaasulaitteiden letkujen kunnon voit tarkastaa helposti silmämääräisestikin vääntelemällä ja taivuttelemalla letkua. Mikäli murtumia löytyy, letku tulee vaihtaa. Liittimien, venttiileiden ja liitosten osalta vuotoja voidaan tarkistaa esimerkiksi vuotosprayn tai saippuaveden avulla.

Kaikkein helpoiten asia lähtee etenemään, kun otat meihin yhteyttä. Sovitaan yhdessä aika kaasupullojen tai nestekaasujärjestelmien asianmukaiselle tarkastukselle, koeponnistukselle ja huollolle. Voitte myös kerätä esim. veneseuran tai karavaanarikavereiden kesken suuremman porukan tarkastuksia varten. Tällöin voimme hoitaa tarkastukset ja koeponnistukset kerralla.

Ota yhteyttä