Sammutinhuolto

Palveleva sammutinhuolto Jyväskylässä

Toimiva ja luotettava palosammutin on paloturvallisuuden A ja O. Ja jotta seinällä punaisena kimalteleva sammutin todellakin toimii tosipaikan tullen, on sen toimintakunto tarkastettava säännöllisesti.

 

Sammutin tulee tarkastaa 1–2 vuoden välein

Käsisammuttimet on tarkastettava vuoden tai kahden välein. Tarkastusvelvoite koskee kaikkia jauhe, neste-, vaahto- ja CO2-sammuttimia. Tarkastamme sammuttimet kaikissa eri teholuokissa.

Sammuttimen tarkastusväli riippuu siitä, millaisessa käyttöpaikassa sammutin on:

  • Yhden vuoden välein, jos sammutinta säilytetään paikassa, jossa sen voi altistua kosteudelle, tärinälle tai koville lämpötilan vaihteluille. Veneiden, asuntoautojen ja työkoneiden sammuttimet tulee tarkastaa vuoden välein.
  • Kahden vuoden välein, jos sammuttimen säilytyspaikka on sisätiloissa, kuivassa ja tasalämpöisessä. Toimistojen, asuntojen ja tasalämpöisten liiketilojen sammuttimien tarkastusväli on kaksi vuotta.

Tarkastus, huolto ja koeponnistus

Sammutinhuollon tarkoituksena on varmistaa, että alkusammutukseen käytettävä käsisammutin on käyttökuntoinen ja toimintakykyinen.

Tarkastuksessa sammuttimelle tehdään lain vaatima kuntokartoitus, jonka perusteella se joko tarkastetaan tai tarvittaessa huolletaan. Koeponnistus pitää lisäksi tehdä säiliöille aina kymmenen vuoden välein.

Voit tuoda sammuttimesi meille tarkastettavaksi, tai jos sinulta löytyy useampia tarkastettavia sammuttimia, niin me tulemme sinun luoksesi tarkastamaan sammuttimiesi kunnon. Lisäksi opastamme paloturvatuotteiden sijoittamisessa.

Käsisammutin on syytä pitää kunnossa myös mökillä, matkauluautossa ja veneessä

Sammutinhuolto vaatii ammattiosaamista

Käsisammutinta tarkastettaessa ja huollettaessa on aina noudatettava virallisia säädöksiä ja kunkin sammutinvalmistajan omia ohjeita. Näin ollen onkin syytä kääntyä sammutinhuollon ammattilaisen puoleen, jotta tarkastus tulee tehtyä kaikkien pykälien ja ohjeiden mukaisesti.

Huoltokalenterilla paloturvallisuus pysyy ajan tasalla

Halutessasi voit myös ulkoistaa sammutinhuollon muistamisen meille. Huoltokalenteripalvelumme avulla huolehdimme puolestasi siitä, että sammuttimesi tulevat tarkastettua ja huollettua säännöllisesti oikean tarkastusvälin mukaan.

Miten varaan sammutinhuollon?

Voit toimittaa sammuttimesi meille tarkastettavaksi ja huollettavaksi suoraan toimipisteeseemme Jyväskylässä (Vasarakatu 21). Pääasiassa pyrimme hoitamaan tarkastukset odottaessasi. Suurempien määrien kohdalla saat meiltä viestin, kun sammuttimesi ovat taas valmiita käyttöön.

Jos sinulla on useampia sammuttimia, tulemme hoitamaan tarkastuksen luoksesi. Ota yhteyttä meihin lomakkeella tai soita ja varaa aika tarkastusta varten.

Ota yhteyttä