Huolehdi kiinteistösi paloturvallisuudesta helposti huoltosopimuksella

Tuppaavatko käsisammuttimien säännölliset tarkastukset unohtumaan? Oletko varma, että tulipalon hetkellä kiinteistösi käsisammuttimet toimivat kuten pitää? Älä riskeeraa paloturvallisuutta, vaan luota ammattilaiseen. Huoltosopimus on kätevä tapa pitää yrityksen ja kiinteistön sammuttimet ajan tasalla ja toimintakunnossa.

Käsisammuttimien huoltosopimuksella aikaa omaan työhön

Olemme kehittäneet asiakkaidemme tarpeisiin käsisammuttimien huoltosopimuksen, jonka tarkoituksena on auttaa yrityksiä pitämään paloturvallisuudestaan parempi huoli. Huoltosopimuksen idea on hyvin yksinkertainen: me GasPointilla pidämme sopimuksen puitteissa huolen käsisammuttimiesi lakisääteisistä tarkastuksista avaimet käteen -palveluna ja sinä voit keskittyä siihen, missä olet parhaimmillasi.

Käytännössä huoltosopimus toimii siten, että me kartoitamme kaikki yrityksenne ja/tai kiinteistönne käytössä olevat käsisammuttimet ja syötämme niiden tarkastusajankohdat huollon hallintajärjestelmäämme. Järjestelmän avulla meillä on koko ajan ajantasainen tieto käsisammuttimien menneistä ja tulevista tarkastuksista. Kun huolto sitten tulee ajankohtaiseksi, olemme teihin yhteydessä ja sovimme ajankohdan tarkastuskäynnille luoksenne.

Ja samalla kun olemme luonanne vierailulla, voimme myös käydä läpi muitakin paloturvallisuuteen liittyviä asioita, kuten poistumisreittiopasteiden ja palokalusto-opasteiden asianmukaisuuden. Jos jotain puutteita löytyy, niin voimme ne laittaa kuntoon helposti vaikka samalla kertaa. Näin ollen huoltosopimus on helppo tapa pitää huolta kiinteistön paloturvallisuudesta.

Aina ajantasainen tieto paloturvallisuudesta

Huollon hallintajärjestelmästä näemme siis kaiken tarvittavan tiedon kiinteistönne käsisammuttimista: montako niitä on yhteensä, miten ne on sijoitettu, milloin on ollut viimeisin tarkastus ja koska olisi syytä olla seuraava jne.

Meidän lisäksemme myös kiinteistönomistajalla on pääsy kaikkeen tähän tietoon, mistä on apua etenkin silloin, kun palotarkastaja tulee vierailulle ja pitäisi tehdä yhteenveto käsisammuttimien tilanteesta. Huollonhallintajärjestelmästä tämä palotarkastajaa kiinnostava yhteenveto on napattavissa ulos käden käänteessä.

Käsisammuttimien tarkastus on lakisääteistä

Oli huoltosopimusta tai ei, jokaisen yrityksen ja kiinteistönomistajan on joka tapauksessa huolehdittava, että käsisammuttimet tulevat tarkastetuksi säännöllisesti. Käsisammuttimien asianmukaisesta tarkastuksesta ja huollosta on nimittäin määrätty laissa (laki pelastustoimen laitteista 10/2007) ja lain mukaan tarkastus on suoritettava seuraavasti:

  • Käsisammutin pitää tarkastaa yhden vuoden välein, jos sammutinta säilytetään sellaisessa paikassa, jossa se voi altistua kosteudelle, tärinälle tai koville lämpötilan vaihteluille – esimerkkinä työkoneen tai veneen sammutin.
  • Käsisammutin pitää tarkastaa kahden vuoden välein, jos sammuttimen säilytyspaikka on sisätiloissa, kuivassa ja tasalämpöisessä – esimerkkinä toimistotilan tai asunnon sammutin.

Ilman huoltosopimusta yrityksenne täytyy siis itse pysyä perillä siitä, milloin mikäkin käsisammutin on viimeksi tarkastettu. Lisäksi saatatte joutua itse kuljettamaan sammuttimet tarkastusta varten alan liikkeeseen. Kaikkeen tähän uppoaa huomattava määrä aikaa ja ennen kaikkea vaivaa.

Jos siis haluat lakata murehtimasta käsisammuttimien tarkastuksia, ota heti yhteyttä meihin ja laitetaan asia kerralla kuntoon! Löydät yhteystietomme täältä.