Käsisammutin on syytä pitää kunnossa

Käsisammutin on syytä pitää kunnossa

Veneiden, asuntoautojen, mökkien ja kotien palosammuttimet tulee tarkastaa säännöllisesti. Alla olevien ohjeiden avulla varmistat, että sammuttimesi on lain säädösten, vakuutusehtojen ja oman turvallisuutesi kannalta kunnossa.

Veneen, asuntoauton ja auton sammutin tulee tarkastaa vuosittain

Käsisammuttimet tulee tarkastaa vuoden tai kahden välein riippuen käyttökohteesta. Tarkastusvelvoite koskee kaikki jauhe, neste-, vaahto- ja CO2-sammuttimia.

Yksityiskäytössä olevat sammuttimet tarkastetaan usein vuosittain:

  • Yhden vuoden välein tulee tarkastaa veneiden, autojen ja asuntoautojen sekä -vaunujen sammuttimet.
  • Kahden vuoden välein tarkastetaan sisätiloissa, kuivassa ja tasalämpöisessä paikassa säilytettävät sammuttimet, esim. kotien sammuttimet.


Mökkien käsisammutinten tarkastusväli riippuu siitä, onko tila tasalämpöinen vai pääseekö lämpötila vaihtelemaan.

Mitä sammuttimen tarkastuksessa tehdään?

Teemme tarkastuksessa aina lain vaatiman kuntokartoituksen, jonka perusteella se joko tarkastetaan tai tarvittaessa huolletaan. Koeponnistus tehdään säiliölle lisäksi aina kymmenen vuoden välein. Lisäksi annamme ohjeistusta sammuttimen turvallisesta sijoittelusta ja käytöstä.

Käsisammutinta tarkastettaessa ja huollettaessa on aina noudatettava virallisia säädöksiä ja kunkin sammutinvalmistajan omia ohjeita. Näin ollen onkin syytä kääntyä sammutinhuollon ammattilaisen puoleen, jotta tarkastus tulee tehtyä kaikkien pykälien ja ohjeiden mukaisesti.

Sammutin on vaivatonta ja edullista pitää kunnossa

Sammuttimen kunnossapito on välttämätöntä, jotta sammutin on tositilanteessa varmasti kunnossa. Lisäksi se on todella vaivatonta. Helpoin tapa on napata sammutin mukaan ja poiketa GasPointin kautta. Voit jättää sammuttimen meille huoltoon. Osan tarkastuksista ehdimme tehdä odottaessasi.

Ota yhteyttä