GasPoint rakensi SoppaGrilli23:n kaasuverkoston

GasPoint Oy rakensi keväällä 2017 Petäjäveden Koskensaaressa sijaitsevan SoppaGrilli23:n tarpeisiin sopivan kaasuverkoston. Nestekaasun avulla SoppaGrilli23:lle saatiin käyttöön riittävä määrä ruoanlaitossa tarvittavia laitteita.

Uudistetulla grillillä ruokaa laitetaan kaasulla

Valtatie 23:n levähdyspaikalla sijaitsevalla legendaarisella Grilli 23:lla alkoi vuonna 2017 uusi aikakausi. Uusi yrittäjä Harri Koivisto remontoi grillin perin pohjin ja uudisti myös ruokatarjontaa; upouusi soppalounas näkyy nykyään myös grillin nimessä.

Vapun alla avatussa grillissä päädyttiin käyttämään nestekaasua olosuhteiden pakosta. Koiviston mukaan sähkökeskus ei olisi kestänyt kaikkien grillissä tarvittavien laitteiden yhteenlaskettua virrankulutusta.

”Aluksi tuli hieman epätoivoinen olo, kun näytti siltä, että virta ei riittäisi mittaritaulussa uusien laitteiden käyttöön. Selvittelin sitten asiaa, ja mitään estettä kaasun käyttämiselle tässä kohteessa ei ollut. Nyt laitteistamme tasoparila, laavakivigrilli ja kaksiliekkinen kaasuliesi toimivat nestekaasulla.”

Pitkän linjan kokille ja ravintola-alan ammattilaiselle kaasun käyttö oli tuttua ravintolapuolelta jo entuudestaan, joten kaasulaitteiden edut muun muassa nopeuden suhteen olivat hyvin tiedossa.

soppagrilli23-nestekaasu
SoppaGrilli23:lla laitetaan nykyään ruokaa kaasulaitteilla.

Kaasuverkoston rakentaminen on GasPointin heiniä

Koivisto selvitteli nestekaasuasennusten tarjontaa, ja päätyi pyytämään tarjouksen GasPointilta, jolla on Keski-Suomessa vahva asema ravintoloiden nestekaasuasennuksissa ja -huolloissa.

”Sain hinta-arvion ja sitten rupesimme selvittämään, että miten kaasuasennus teknisesti toteutetaan. Teknisessä toteutuksessa luotin GasPointin ammattitaitoon, heillä näytti olevan asennuksen suhteen selvät sävelet,” Koivisto kertoo.

GasPointin asentaja Osmo Järvenpää hoiti SoppaGrilli23:n kaasuverkoston rakentamisen huhtikuussa 2017. Asennuksessa grillin ulkopuolella erillisessä kaasukaapissa olevista nestekaasupulloista vedettiin putkistot kaasukäyttöisille laitteille grillin sisälle. GasPointin osalta huolehdittiin, että asennus täytti kaikki tarvittavat lainsäädännön standardit ja että tarkistuspöytäkirja oli asianmukainen ja palotarkastajaakin miellyttävä.

soppagrilli23-nestekaasu
GasPoint rakensi SoppaGrilli23:n kaasuverkoston huhtikuussa 2017.

GasPointia voi suositella kaasuasennuksiin

SoppaGrilli23:n kaasulaitteet ovat toimineet moitteetta ja ruoka on ollut maistuvaa. Koiviston mukaan yhteistyö GasPointin kanssa sujui hyvin ja hoidettua tuli kaikki mikä pitikin.

”Jos kaasuasennuksille vain on tarvetta, niin voin kyllä suositella GasPointia muillekin! Etenkään Keski-Suomen alueella muuta tarjontaa ei juuri olekaan,” Koivisto sanoo.