Erikoismetallien käsittely vaatii erikoisosaamista

GasPoint Oy:n toimitusjohtaja ja yrittäjä Niko Ettanen on keväästä 2017 lähtien tehnyt jyväskyläläiselle Palokan Puutuote Oy:lle harvinaislaatuisia erikoismetallien hitsauksia ja juottoja. Erikoisosaamista vaatineet työt ovat sujuneet ongelmitta ja lopputulokseen voidaan olla hyvällä syyllä tyytyväisiä.

Erikoismetallit ovat muodissa

Palokan Puutuote Oy on vuodesta 1980 toiminut, julkisten tilojen erikoiskalustamiseen ja ‑sisustamiseen erikoistunut yritys. Palokan Puutuote valmistaa ja asentaa erilaisia erikoiskalusteita julkisiin tiloihin ympäri Suomen.

Tällä hetkellä kalustesuunnittelussa vaikuttaa olevan muodissa erilaiset erikoismetallit (esim. pronssi, messinki ja kupari), joiden työstäminen vaatii aina erityistä ammattitaitoa. Palokan Puutuotteellakin on ollut viime aikoina tarvetta erikoismetallien hitsaus- ja juottamisosaamiselle.

Haastava työ vaatii osaamista

Jo alusta asti oli selvää, että Keski-Suomen alueella ei ole montaa ihmistä, joilta tällaiset erikoismetallityöt luonnistuisivat – GasPointin Niko Ettanen on kuitenkin yksi heistä. Tällaista erikoisosaamista vaativa työ vaati kuitenkin alan ammattilaiseltakin uuden opin omaksumista.

– Selvittelin asiaa alan yrityksiltä ja kävi selväksi, että esimerkiksi pronssin hitsausta ei ole Suomessa aiemmin juurikaan tehty. Lopulta konsultoin jyväskyläläistä pronssin käsittelyn huippuosaaja Samuli Alosta Design Alosesta, ja hän ystävällisesti avasi pronssin hitsaamisen saloja, taustoittaa Ettanen.

Onnistunut yhteistyö jatkuu tulevaisuudessa

Palokan Puutuotteella ollaan tyytyväisiä Ettasen toimintatapoihin: asenteen, joustavuuden, palvelualttiuden ja työmoraalin on todettu olevan kohdallaan. Työn jälki on kunkin tilauksen kohdalla täyttänyt sille asetetut kriteerit ja niinpä yhteistyö jatkunee myös mahdollisten uusien erikoishitsausten kohdalla.