Palovaroittimen testaus on osa Paloturvallisuusviikkoa – milloin olet viimeksi testannut palovaroittimesi?

Palovaroitin-Paloturvallisuusviikko

Vuosittaista Paloturvallisuusviikkoa vietetään marras-joulukuussa. Nyt on hyvä hetki varmistaa, että kotoasi löytyy tarvittava määrä toimivia paloturvatuotteita. Ota palovaroittimen testaus osaksi kuukausittaista arkeasi.

Valtakunnallinen Paloturvallisuusviikko

Paloturvallisuusviikko haastaa kaikki mukaan ottamaan palo haltuun ja esittää kysymyksen; miten sinä toimit, jos tulipalo syttyy? (paloturvallisuusviikko.fi). Teemaviikko huipentuu Pohjoismaiseen palovaroitinpäivään, jonka tarkoituksena on vielä erikseen nostaa esiin toimivan palovaroittimen merkitystä kodin paloturvatuotteena. Milloin viimeksi testasit toimivatko palovaroittimet sinun kotonasi?

Hyvä tietää palovaroittimesta

Lain mukaan joka kodista täytyy löytyä vähintään yksi palovaroitin jokaista alkavaa 60 m²:ä kohden. On hyvä huomata, että kyseessä on vain lakisääteinen vähimmäisvaatimus – esimerkiksi Suomen Pelastusalan Keskusjärjestö (SPEK) suosittelee palovaroittimia kodin kaikkiin makuuhuoneisiin ja lisäksi eteiseen. Sellaisissa taloissa, joissa kerroksia on useampia, kannattaa yksi palovaroittimista sijoittaa myös portaikkoalueen kattoon. Lisäksi erilliseen autotalliin on suositeltavaa asentaa palovaroitin.

Kuten tiedämme, vain toimiva palovaroitin pelastaa ihmishenkiä. Palovaroittimen testaus on tämän vuoksi äärimmäisen tärkeä toimenpide, joka kannattaa tehdä vähintään kerran kuussa. Palovaroittimen testaus on näppärä ottaa osaksi esimerkiksi kodin kuukausittaista suursiivousta. Lisäksi palovaroittimien paristot on hyvä muistaa vaihtaa vuosittain esimerkiksi aina Palovaroitinpäivänä.

Muistilista kodin paloturvallisuuden parantamiseen

  1. Ole varovainen sähkölaitteiden, tulisijojen ja kynttilöiden kanssa.
  2. Sijoita sammutinpeite keittiöön hellan lähistölle.
  3. Käytä saunaa vain saunomiseen.
  4. Varmista, että kodistasi löytyy riittävä määrä oikein sijoitettuja palo- ja häkävaroittimia.
  5. Testaa palovaroitin säännöllisesti (kuukausittain).
  6. Hanki omakotitaloon palosammutin ja huolla sammutin säännöllisesti
  7. Opettele koko perheen voimin sammutusvälineiden käyttöä
  8. Huolehdi, että hätätilanteessa asunnosta pelastautuminen onnistuu muutamassa minuutissa
  9. Tallenna hätänumero puhelimeen ja varmista, että kaikki tietävät kuinka tulipalon sattuessa toimitaan
  10. Pidä huolta myös isovanhempien kotien paloturvallisuudesta

 

Tiedätkö, mitkä ovat kodin 4 tärkeintä paloturvatuotetta? Lue suosittu blogikirjoituksemme täältä.

– –

Kaipaavatko kotisi paloturvatuotteet täydennystä? Tule käymään GasPointilla ja laitetaan yhdessä kotisi paloturvallisuus kuntoon. Meiltä löydät kaikki tarvittavat kodin paloturvatuotteet. Neuvomme lisäksi tuotteiden asennuksessa, käyttöönotossa ja kaikessa kodin paloturvallisuuteen liittyvässä. Tervetuloa!