Ravintolan nestekaasulaitteiden huolto.

Säännöllisellä nestekaasulaitteen huoltamisella voidaan välttää kaaos ravintolan keittiössä, tyytymättömät asiakkaat ja ravintoloitsijan lompakon liiallinen keveneminen.

Nestekaasulaitteella ruoan valmistaminen on tehokasta

Olemme jo aikaisemmin käsitelleet ravintolan keittiössä käytettävien nestekaasulaitteiden hyviä ominaisuuksia, kuten nopeutta, helppoa lämmönsäätelyä ja tasalämpöisyyttä. Nestekaasulaitteiden avulla työskentely keittiössä tehostuu ja annokset valmistuvat aina tasalaatuisina.

Yleisimmät nestekaasulla toimivat laitteet ovat ravintolakeittiön liesi, parila, pizza- tai tandooriuuni. Koska keittiössä tila on yleensä rajallinen, laitteita on tasan se määrä, mitä jokapäiväisessä käytössä tarvitaan – varakappaleita ei ole.

Kun tämä ainokainen laite sitten kaiken kiireen keskellä päättääkin sanoa sopimuksensa irti, on keittiö vaikeuksissa. Ruoka-annosten valmistaminen hankaloituu, ja keittiön normaali tehokkuus tukahtuu kuin nestekaasulieden liekki. Iskuja ottavat vastaan niin ravintoloitsijan tilipussi kuin ravintolan mainekin, kun asiakkaita ei voida palvella heidän odottamallaan tavalla.

Estä ongelmat huoltamalla laite säännöllisesti

Ravintolatasoisen ruoan valmistukseen tarkoitettu nestekaasulla toimiva laite on varsin kallis investointi. Laadukas laite voi maksaa uutena jopa useita tuhansia euroja. Vanhan laitteen säännöllinen huolto onkin halpa sijoitus verrattuna uuden laitteen hankintaan.

Huolto auttaa siirtämään uuden laitteen hankinnasta aiheutuvia kuluja hamaan tulevaisuuteen. Lisäksi ravintola välttyy myös muilta taloudellisilta menetyksiltä, kun keittiö toimii kuten pitääkin. Säännöllinen huolto ei ole suositeltavaa pelkästään vanhemmille laitteille, sillä uudetkin nestekaasulaitteet on syytä huoltaa niiden toimintavarmuuden takaamiseksi.

Useat yritykset varautuvat jokavuotiseen kiireen täyttämään sesonkikauteensa, kuten pikkujouluaikaan, huoltamalla nestekaasulla toimivat laitteensa hyvissä ajoin. Oikein ajoitettu huolto varmistaa, että kaiken kiireen keskellä laite toimii kuten pitääkin.

Nestekaasulaitteen huolto – purku ja puhdistus

Huollon yhteydessä nestekaasulaite on syytä purkaa ja puhdistaa mahdollisimman perusteellisesti. Toimintavarmuuden takaamiseksi erittäin kuluneet osat on hyvä vaihtaa kokonaan uusiin. Varsinaiset huolto- ja korjaustoimenpiteet kannattaa ajoittaa hiljaiseen hetkeen ravintolassa, sillä tarkoitus ei ole sekoittaa kiireisen ravintolan toimintaa.

Jos nestakaasulaite ei toimi, vika löytyy yleensä rikkoutuneesta tuntoelimestä eli liekin valvontalaitteesta. Seuraavaksi kannattaa tarkistaa myös suuttimen tai polttimen toiminta.

Vanhempia laitteita korjatessa voidaan huomata, ettei tarvittavia osia enää valmisteta. Vielä tässä vaiheessa ei laitetta kannata heittää kaatopaikalle, sillä jos varaosien saaminen on hankalaa, me GasPointilla voimme myös tarvittaessa valmistaa kyseisen osan.

Tilaa meiltä hyvissä ajoin, ennen kiireisen sesonkikauden alkua, nestekaasulaitteesi tarkistus ja huolto. Näin voit olla varma, että salissa leijailevat herkulliset tuoksut ja asiakkaat poistuvat ravintolastasi tyytyväisenä. Jos nestekaasulaitteesi ei toimi, soita 014 337 0300 ja sovitaan sopiva hetki korjaukselle.